Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hany cm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
712
Mennyi viz kell egy 50m magas 20m szeles 3m mely medencebe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Feltételezem 50 méter hosszút szerettél volna írni.
A medence térfogata: 50x20x3=3000m³
3000m³=3000000dm³=3000000 liter. Ennyi víz szükséges, hogy feltöltsük a medencét.
Módosítva: 9 éve
1

Első lépésként ki kell számolnod a térfogatát a medencének, aminek képlete:
V=a*b*c
a= 50 m
b= 20 m
c= 3 m
Tehát V= 50 m * 20 m * 3 m = 3000 m3 = 3000000 dm3
Tudod, hogy a víz sűrűsége: 1 l/dm3
A két értéket összeszorozva:
3000000 dm3 * 1 l/dm3 = 3000000 l

Tehát 3 millió liter víz szükséges, hogy feltöltsük a medencét
Módosítva: 9 éve
1

Előző :D:D:D:D:D
A víz sűrűsége 1 kg/dm³. Ez most teljesen lényegtelen ide, viszont bármilyen folyadék 1 literje megfelel 1 dm³-nek, mivel 1 l = 1 dm³
0