Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos kapcsolás számolási feladat.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1883
Egy 12 V-os áramforrásra párhuzamosan kapcsolunk egy 200 Ohm és egy 300 Ohm ellenállású fogyasztót.Számitsd ki : a)Mennyi az eredő ellenállás? b)Mennyi a fő ág áramerőségét? c)Mennyi az egyes fogyasztók áramerőssége? d)Mennyi a fogyasztók és az áramforrás teljesítménye?
Kérek valakit hogy segítsen mert nem nagyon értek a fizikához :(
Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ez az eredő ellenállás számítása :
I1 = U/R1 = 12 V / 200 Ω = 0,06 A
I2 = U/R2 = 12 V / 300 Ω = 0,04 A
I = I1 + I2 = 0,1 A
R = U / I = 12 V / 0,1 A = 120 Ω
P1 = U * I1 = 12 V * 0,06 A = 0,72 W
P2 = U * I2 = 12 V * 0,04 A = 0,48 W
P = P1 + P2 = 1,2 W
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0