Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Optika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
463
Számítsd ki milyen távolságról fényképezték a vonatot, ha a képen a vagon magassága 9mm, a valóságban 3m. Az objektív fókusztávolsága 3/20m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
N=K/T=0,009/3=0,003 ennyi a nagyítás (kicsinyítés)
továbbá:
f/T=(k-f)/K
ha behelyettesítünk, és eltüntetjük az emeletes törtet, a következőt kapjuk
1/20=(20·k-3)/0,18
ebből k-ra
k=0,15m-t kapok
N=k/t⇒t=k/N=0,15/0,003=50m
Az előző egyenlet megoldása remélem megyen, habár az egész feladat inkább középiskolai szint, mint általános iskola. Ha Te általánosban ilyen szinten tanulod az optikát, akkor semmi gondod nem lesz a középiskolában!!!
0

Nagyon szépen köszönöm. Igen, ez 8.osztályos fizika.
0