Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
2239
Egy csípőfogó markolatának vègère kezünkkel 20 N nagyságú erőt fejtünk ki. A csípőfogó vágóèl felőli hossza 10 mm, a markolatának hossza 8cm. Mekkora erő èri vágás közben a rèzdrótot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F1 = 20N
d1 = 8cm
d2 = 1cm
F2 = ?

A csípőfogó kétkarú emelőként működik. A forgatónyomatékok egyenlőségéből:
F1*d1 = F2*d2
Behelyettesítve:
F2 = 160 N
A rézdrótra vágás közben 160 N nagyságú erő hat.
0