Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. Kémia (oldatok kémhatása)

Főoldal » Középiskola » Kémia
784
Állapítsd meg a pH- ját a következő koncentrációjú oldatoknak!
0,1 mol/dm3 -es salétromsav,
0,01 mol/dm3 -es sósav,
0,001 mol/dm3 -es NaOH- oldat.

A felsorolt két- két oldat közül melyiknek kisebb a pH- ja:
0,1 mol/dm3 koncentrációjú HCl- oldat vagy
0,1 mol/dm3 koncentrációjú CH3COOH- oldat?
1 mol/dm3 koncentrációjú HCl- oldat vagy
0,1 mol/dm3 koncentrációjú HCl- oldat?
0,01 mol/dm3 koncentrációjú HCl- oldat vagy
0,01 mol/dm3 koncentrációjú H2SO4- oldat?

Mekkora az oxóniumion- koncentráció az alábbi pH-jú oldatokban?
pH = 3, pH = 2, pH = 12, pH = 11
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, Oldatok, 9. osztály, pH, oldatokkémhatása
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. Feladat
0,1 = 1
0,01 = 2
0,002 = 3

2. Feladat
0,1 HCl
0,1 HCl
0,01 HCl

3. Feladat
0,003
0,02
10^-12
10^-11

Mindegyik mol/dm3
0