Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány mol/dm3?

Főoldal » Középiskola » Kémia
2109
Hány mol/dm3-es az az oldat, amelynek 500cm3-e 2g Nátrium-hidroxidot tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mol, dm^3
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
NaOH moláris tömege (M) = 40 g/mol
tömeg (m) = 2g
anyagmennyiség (n) = m / M = 2 / 40 = 0.05 mol
térfogat (V) = 500 cm³ = 0.5 dm³

koncentáció (c) = anyagmennyiség / térfogat = 0.05 / 0.5 = 0,1 mol / dm³
0