Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
882
Mekkora területű részekre osztja a 12 cm sugarú kört az a húr, amelyhez tartozó középponti szög 120o
?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör területe = r négyzet szer pi

T = 12 négyzete szer 3,14
T = 452,16

Ha a középponti szög 120 fokos, akkor ez a kört (pizzát) úgy ossza fel, hogy 1:2
A megmaradó 240 fok kétszer akkora terület.

120 os terület = 452,16 /3

240 fokos kimaradó terület 456/3 szor 2
0