Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kéne a válasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1031
Két polcon ugyanannyi füzet van. Ha az egyikről hatot áttennénk a másikra, akkor ott háromszor annyi lenne, mint az elsőn (az áttevés után). Mennyi füzet volt eredetileg a polcokon? Mennyi lett az áttevés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

1. polc: x
2. polc: x
Lesz az 1. polcon: x-6
Lesz a 2. polcon: x+6
3(x-6)=x+6
3x-18=x+6
2x-18=6
2x=24
x=12
12 füzet volt eredetileg a polcokon és az áttevés után az 1.-n 6, a 2.-on 18 lett
-1