Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A táblázat adatai
első sor adatai: Np=140, Up=20, Ip=40, Pp=800, Nsz=1400, Usz=200, Isz=4, Psz=800
a második sor adatai: Np=4000, Up=25, Ip=20, Pp=500, Nsz=1000, Usz=100, Isz=5, Psz=500
Néhány gondolat:
A teljesítmények egyenlők, tehát ahol meg volt adva, ott a másikat nem is kellett számolni
Az áttételt az arányokból lehetett számolni, és azzal egyik oldal feszültségét a másikból könnyen lehet számítani . Az áramnál hasonlóan. (figyeld meg a táblázat adatait, és érthetőbb lesz) Az áttételek (az arányokból), az első sorban 10, a másodikban 40.
1