Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszin térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
643
egy négyzet alapú toronytető alapéle 4 méter, magassága 8 méter, mekkora a tető légtere? hány négyzetméter felületet kell zsindellyel borítani? rajz és részletes számitás,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=4 méter
m=8 méter
Alapterület: 4²=16 cm²
Palástja: 4×(4×8)=128 cm²
Térfogata(légtere):
V=T×m=16×8=108 cm³,
Felszíne:
A=2T+P=2×16+128=160 cm², így ennyi zsindellyel kell beborítani.
Módosítva: 6 éve
0