Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kérlek, két feladatom van.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
1- az ABC háromszögben AB=BC és A = 46°. Határozd meg a B és C szöget

2- a MNP háromszögben MN=MP és N =75°. Határozd meg az M és P szög mértékét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1: Egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szöge a 46°, vagyis a másik alapon fekvő szög is 46°, a csúcsszög 180-2*46=88°.
2. A 75°szintén alapon fekvő szög, vagyis vagyis a másik alapon fekvő szög is 75°, a csúcsszög 180-2*75=30°.
0