Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Hány kg 80°C-os termálvizet kell töltenünk 40 kg 10°C-os vízhez, ha azt szeretnénk, hogy a közös hőmérséklet 28°C legyen? A környezettel való hőcserétől eltekintünk.
C=4200 J/kg*°C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T1 =80C
T2 =10C
m2 = 40 kg
Tk =28C
m1 = ?
Alkalmazzuk a kalorimetria egyenletét: Qfel = Qle
c*m1*deltat1 = c*m2*deltat2
Egyszerűsítsünk a fajhővel!
m1*52C = 40kg*18C
m1 = 13,85 kg
A termálvíz tömege 13,85 kg.
0