Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes szögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes a függvénytáblát kinyitni, mert ezek mind benne vannak.....

(1/2 + gyök 2/2 -1/2) ször gyök 2 /2
gyök 2 / 2 szorozva önmagával = 2/4 = 1/2

számláló= 1 + gyök 3 /2 -1 = gyök 3 /2

nevező = 1/2

Tört nevezőjét bővítsük kettővel (számlálót és nevezőt is szorozzzuk kettővel ) = gyök 3 / 1 = gyök 3
0