Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

felszín térfogat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
502
egy téglatest alakú doboz éleinek hossza: 3cm, 45mm, 1dm, mekkora papír kell a beborításához? és mekkora a belső térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1. él: 3 cm
2. él: 4,5 cm
3. él: 10 cm
Felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(13,5+30+45)=177 cm²
Térfogata:
V=abc=3×4,5×10=135 cm³
0