Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Várható érték és szórás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
364
A feladat a mellékelt képen látható + egy mellékelt kérdés is a feladattól elkülönítve!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szórás, érték, várható
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
log 2 77 = kb 6,3
egészrésze 6
5-öt hozzáadunk = 11

Vagyis 11-szer dobunk.

Ugyanazt ismételjük---binomiális eloszlás
Egy dobás esetén a siker = 2 nél kisebbet dobunk ----vagyis egyet dobunk
p (siker ) = 1/6
x= sikerek száma a 11 kísérletből

Várható érték (csakis binom esetén) = n szer p = 11 szer 1/6 = 11/6
Szórás négyzete = n p (1-p) = 11 szer 1/6 szor 5/6

Szórás --ennek a gyöke = 1,24
0