Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alumínium

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1291
Sziasztok!
Hány gramm alumínium fejleszt a sósavból 10 g hidrogént?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 Al + 6 HCl = 2 AlCl₃ + 3 H₂

2*27g = 54 g alumínium 3*2g = 6 g hidrogént fejleszt.
54/6 g alumínium 1 g hidrogént fejleszt.
10* 54/6 = 90 g alumínium 10 g hidrogént fejleszt.
2