Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi ebben tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1103
Írd le a következő reakcióegyenleteket és nevezd meg a termékeket.

a. Dimetil-amin + víz
b. Propil-amin + sósav
c. Anilin + sósav
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a)
CH₃-NH-CH₃ + H₂O = CH₃-NH₂+-CH₃ + OH-
dimetil-ammónium-hidroxid

b) CH₃-CH₂-CH₂-NH₂ + HCl = CH₃-CH₂-CH₂-NH₃Cl
propli-ammónium-klorid

c)
Ph: fenil csoport

Ph-NH₂ + HCl = Ph-NH₃Cl
fenil-ammónium-klorid
2