Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
408
Hány mol/dm3 koncentrációjú az a 25 tömeg%-os salétromsavoldat, amelynek sűrűsége 1,17 g/cm3? (Relatív atomtömegek: Ar(H)=1,0; Ar(N)=14,0; Ar(O)=16,0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
c = m/m% * 10 / M * Ró
c = 25*10 / 63 g/mol * 1,17 g/cm3
c = 4,64 mol/dm3
0