Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
467
Összeöntünk 100,0 g 10,0 m/m%-os NaOH-oldatot és 150,0 cm3 vizet. Hány tömeg%-os lesz a keletkező oldat? A víz sűrűsége az oldás hőmérsékletén 1,00 g/cm3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100,0 g 10,0 m/m%-os NaOH-oldatban 100 * 0,1 = 10 g NaOH van oldva.
Ez egy hígítási feladat, az NaOH mennyisége nem változik.

Az új oldat tömege: 100,0 + 150,0 = 250 g

Az új oldat:
oldott anyag tömege * 100 / oldat tömege = 10 * 100 / 250 = 4 tömeg%-os lesz.
2