Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
447
Összeöntünk 20 g 30 m/m%-os és 50 g 25 m/m%-os NaCl-oldatot. Hány tömeg%-os lesz a keletkező oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az egyes oldat részek só mennyiségei összeadódnak.
Az oldatok tömegei is összeadódnak: 20g + 50g = 70 g
x a keletkezett oldat tömeg%-a/100

20*0,3 + 50*0,25 = 70*x
6 + 12,5 = 70*x
18,5 = 70*x
x=0,2643

Tehát a keletkezett oldat 26,43 tömeg%-os lesz.

2