Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
739
Válasz ki az alábbi állítások közül az egyenesen arányos mennyiségeket! Válaszodat indokold!
a, Ha egy gombóc fagyi 180 Ft, akkor 5 gombóc fagyi 900 Ft
b, Ha egy munkás 6 óra alatt végez a szobafestéssel, akkor két munkás 3 óra alatt készül el.
c, A tankban lévő benzin mennyisége és az út során elhasznált benzin mennyiségének aránya.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a jó, csak a másik feladatnál 500 volt.
Módosítva: 6 éve
0

AZ A egyenes arányosság azért mert nem kell osztani és vissza felé át gondolni az egyészet
pl : egy tehén 10 napig eszi a meg lévő takarmányt
mennyi ideig eszi
2tehén =5napig
4 tehét stb
tehát nem kell vissza osztani a mennyiséget

az egyenes arányosságra jellemző hogy szorozni kell
pl mint az a ban
1 gomboc = 180 ft
5 gomboc = tehát 5x180=900ft
0