Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábok, egy feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
735
Az egyenes hasáb magassága 2 cm, alaplapja olyan egyenlőoldalú deltoid, amelynek átlói 4cm és 3 cm, oldalai 2,5 cm.
Vázold fel a hasáb hálóját!
Számítással határozd meg a felszínét!
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, hasáb
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Felvázolni a hálóját nem kérem, mert szerintem azt jól megcsináltam, de most ezután komplett nem tudok semmit.
0

Hasáb térfogata = alapterület * testmagasság
V=Talap*M

Hasáb felszíne = 2*alapterület+palást területe
A=2*Talap+Kalap*M

Megjegyzés:
A palást az oldalterületek összege. Azaz úgy is kiszámíthatod, ha minden oldalának a területét kiszámolod, s ezeket összeadod.
De ha felrajzolod a test hálóját, észrevehető, hogy a palást egy olyan téglalap lesz, amelynek egyik oldala a test magassága, a másik oldala az alaplap kerülete.
Ezért lesz a Palást területe = alapkerület * testmagasság
P = Kalap*M
1