Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen ,nem èrtem a fizika feladatokat.

Főoldal » Középiskola » Fizika
995
Mekkora a mozgási energiája a 70kg tömegű versenykerèkpárosnak 90 km/h sebességnél?


Egy rugós kilővőnek 0,5J a rugalmas energiája. Lefeljebb mekkora sebességgel lövi ki az 50g-os szivacs golyót?

Egy 120kg össztömegű motoros 36km/h sebessègről 54km/h sebessègre gyorsított fel. Mekkora a motor hasznos munkája?


Ezekben a feladatokban kèrnèk segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.) E=1/2·m·v²=0,5·70·25²=21875J=21,9kJ
2.) a 0,5 J energia alakul át, adódik át mozgási energiává
E=1/2·m·v²
v²=2·E/m=1/0,05=20
v= 20 =4,47m/s
3.)ΔE=E₂-E₁=1/2·m·v₂²-1/2·m·v₁²=1/2·m(v₂²-v₁²)=0,5·120·(225-100)=6250J=6,25kJ
0