Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Helén sulijában májustól jégrémet is árulnak. Többféle ízű is kapható, és mindegyik 120 Ft-ba kerül. Készíts táblázatot, mennyibe kerül 1, 2, 3, 5, 8, 12, darab jégkrém, és ábrázold koordináta-rendszerben az értékpárokat! Egyenes arányosságot kaptál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Valamikor már volt ez a kérdés. Csak a másikkal együtt.
Módosítva: 6 éve
0

VIGYÁZ!!!!! Csak pozitív egész számú jégkrémet vehetünk! Különálló pontok vannak. OK?
Igen, egyenes arányosság!
Két változó mennyiség egymással egyenesen arányos, ha az egyik mennyiség
valahányszoros változása a másik mennyiség ugyanannyiszoros változását
vonja maga után.

Nyilvánvaló, hogy ahányszor több jégkrémet veszünk, annyiszor többet fizetünk érte.

Grafikonja: Origón átmenő egyenes, vagy annak diszkrét pontjai.
Itt is látszik, hogy origón átmenő egyenes különálló pontjairól van sző.
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet. Igazán ügyesen számolt Dóri is, de véletlenül összekötötte a pontokat.
Ha van kedved és időd, akkor nézd meg a fordított arányosságról szóló matek mesémet. Köszi szépen!
https://www.youtube.com/watch?v=otT4aUmlOIE&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=14
Módosítva: 6 éve
0