Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7 osztály Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
767
mit kell csinalni ha a feladat ezt irja "Határozd meg a kifejezések helyettesitési értékét"
feladat: 3xa+5 3x(a+5) 3+ax5 (3+a)x5 ha a =2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Beírod 'a' helyére a 2-t, és elvégzed a műveleteket (betartva a műveleti sorrendet):

3*2+5=6+5=11
3*(2+5)=3*7=21
3+2*5=3+10=13
(3+2)*5=5*5=25
0