Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekháziban segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
Feladat: Számítsuk ki a háromszög területét, ha kerületét k-val, beírt körének sugarát pedig r-rel jelölve k = 0, 82dm, r = 4 cm.

0, 82 dm = 8,2 cm

T=r∙s=r∙K/2=4∙8,2/2=4∙4,1=16,4 cm2 (ez négyzetcentiméter akar lenni...)

Jó így a feladat? Ha nem, hol rontottam el? Köszönöm előre is a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Terület, Matematika, házi, háromszög
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tökéletes! Ügyes vagy!
2