Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Egy zöldséges nap közben eladta a raktáron lévő almájának 70%-át, így maradt 12 Kg a raktáron, mennyi volt a nap elején?
1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12kg=30%
0,4kg=1% vagy 4kg=10%
40kg=100%
Mind a két oldalon ugyan azokat a műveleteket végzed, pl. :30, *100; :3, *10
Az egy százalékból ki lehetne számolni a 70-et és úgy összeadni, de úgy több lehetőség van arra, hogy valamit elszámolj.
Persze máshogy is meg lehet oldani, de abban nem tudok segíteni.
Módosítva: 6 éve
0