Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tükrözzük az A(3;1) B(-2;5) valamint a C(-4;-2) pontok által meghatározott háromszöget az

Főoldal » Középiskola » Matematika
621
a., Origóra
d., a (2;-1) koordinátájú pontra
Írjuk fel a tükörkép csúcsainak koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Most csak az origóra van időm!
A = -3, -1
B = 2, -5
C = 4, 2
0

Csatoltam képet.
Az eredeti pont abszcisszájából kivonjuk a tükörközéppont abszcisszáját és ezt a különbséget kivonva a középpont abszcisszájából kapjuk meg a képpont abszcisszáját.
Az eredeti pont ordinátájából kivonjuk a tükörközéppont ordinátáját és ezt a különbséget kivonva a középpont ordinátájából kapjuk meg a képpont ordinátáját.
Módosítva: 6 éve
0