Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7 osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
629
Egy tömbházban 2 szóbás vagy 4 szóbás lakások vannak. Tudva azt, hogy 32 lakás van a tömbházban és 120 szóba, határozd meg hány 2 szóbás és hány 4 szóbás lakás van!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·4 szobás: 28db / 28 · 4 = 112/
2 szobás: 4db /2 · 4 = 8 /

Összes szobák száma: 112 + 8 = 120 -» stimmel
Összes lakás száma: 28 + 4 = 32 -» stimmel

Remélem ez segített! :)

0