Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Labor házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
562
Sziasztok....lenne egy kérdésem,remélem tudtok segíteni.
7üveg (0,7L) fehérbor elfogyasztása alkalmával hány dl alkoholt iszunk meg,ha az alkohol tartalma 12(v/v)%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
12÷0,7=17.14
-1

Az a kérdés tehát, hogy a 0,7 liter bornak 12%-a mennyi, ez 0,7*12/100=0,084, ennek a mértékegysége liter, és mivel deciliterben kérdezték, ezért át kell váltani, tehát 0,84 dl, tehát 0,84 dl alkoholt tartalmaz a bor.

Úgy is lehet számolni, hogy előbb átváltjuk deciliterbe, ekkor az a kérdés, hogy a 7-nek mennyi a 12%-a, ez 7*12/100=0,84, és itt deciliterben kaptuk a megoldást.
0