Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseteek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
Rita megette a torta 40%át plussz még 150g ot,Dani megette a 30%át és még 120g ot,Miki megette a maradék 90g ot. Hány grammos a torta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiállltam
-1

Egész torta tömege legyen x:
(40/100)x+150+(30/100)x+120=x
270=(30/100)x
x=900 grammos a torta
Módosítva: 6 éve
-1