Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az arány százalékban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Földünkön 6,5 millió faj él a szárazföldön és 2,2 millió vízi környezetben.
a)Határozó meg Földön élő összes faj és a szárazföldön élő összes faj arányát!
b)A fajok hány zázaléka él vízi környezetben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összes faj: 8,7 millió
Szárazföld: 6,5 millió
Vízi: 2,2 millió

a) 8,7: 6,5 = 4,35 . 3,25
b)

8.700.000 --> 100%
6.500.000 --> X
_____________________________

X=6.500.000 · 100/8.700.000= 74,7 %
0