Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vakaki segítene?Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első eset:
a 40 fokos szöggel szemben van az 5-ös oldal.

szemközti / melletti = tg 40
5/ melletti = 0,839
5 = melletti szer 0,839
melletti = 5,96


Második eset:
40 fokos szög mellett van a z 5 (NEM az átfogó)

szemk/ 5 = tg 40
szemk = 5ször tg 40
szemk = 4,20


At átló a téglalapot két derékszögű háromszögre bontja, melynek két befogója 23,5 és 50

Legyen x az 50 fokos szöggel szemben

50 / 23,5 = tg x
tg x= 2,127

kalkulátor
second shift..??

x = 64,8

a másik szög = 180-64,8

1