Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: Mennyi a hatásfoka a 85 kg tömegű postásnak, amikor....⇓

Főoldal » Középiskola » Fizika
1012
Mennyi a hatásfoka a 85 kg tömegű postásnak, amikor a 2 kg-os csomagot felviszi a 4. emeletre(12 m magasra)? Mennyi a hatásfoka akkor, ha ugyanoda egy 25 kg-os csomagot kell kézbesítenie? ⇓
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, munka, hatásfok, éta
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I. eset
Hasznos energia: Eh=m·g·h=2·10·12=240J
Összes energia: Eö=(m₁+m₂)·g·h=(85+2)·10·12=10440J
hatásfok=Eh/ Eö·100%=240/10440·100%=2,3%
II. eset
Hasznos energia: Eh=m·g·h=25·10·12=3000J
Összes energia: Eö=(m₁+m₂)·g·h=(85+25)·10·12=13200J
hatásfok=Eh/ Eö·100%=3000/13200·100%=22,73%
0