Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás mérleg elvvel

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia. Az első egyenletet felírod.
A màsodik sor:12x-21-12x-40=12
-61=12
Ennek az egyenletnek nincs mo.
A màsodik feladat:
3(4-x) =2[3-2(x+4) ]
12-3x=2[3-2x-8]
12-3x=2(-5-2x)
12-3x=-10-4x
12+x=-10
X=-22
Ellenőrizd vissza.
0