Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
653
3×+6+10×+2-6×=5×-8-2×+12
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x+6+10x+2-6x=5x-8-2x+12___/ö (összevonás)
___________7x+8=3x+4_________/-3x
___________4x+8=4_____________/-8
______________4x=-4____________/:4 (osztva 4-gyel)
_______________x=-1____________
Ellenőrzés:
Bal oldal: 3*(-1)+6+10*(-1)+2-6*(-1)=1
Jobb oldal: 5*(-1)-8-2*(-1)+12=1

Ui.: ________________ezek a vonalak azért vannak ott,hogy az egyenlőségjelek ugyanott legyenek és az egész egyenlet átlátható legyen!
0