Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban, ha igen nagyon megköszönném :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x tengellyel való metszéspontot mindig úgy számoljuk, hogy y= 0

Itt y = x négyzet -5x +6

Tehát meg kell oldani :
x négyzet -5x + 6 = 0 egyenletet.
Megoldó képlettel, vagy szorzattá bontással....

x= 2 és
x= 3
0