Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vki tudna segíteni ? Fizika 11.o

Főoldal » Középiskola » Fizika
702
Mutassuk meg, hogy ha a H-atom második gerjesztett állapotából (n = 3) az első gerjesztett állapotba (n = 2) kerül, akkor a kibocsátott fény hullámhossza éppen egyenlő a Balmer-sorozat első vonalának hullámhosszával ( λ = 656 nm )!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
E2=-2,18x10^-18/2^2=-5.45x10^-19
E3=-2,18x10^-18/3^2=-2,42x10^-19
c=3x10^8 m/s
h= 6,63x10^-34
hxf=E3-E2
kirendezzük f-et
f= E3-E2/h
f=4,5701x10+14
c/f=6,56x10^-7 ami 656nm
0

E2=-2,18x10^-18/2^2=-5.45x10^-19
E3=-2,18x10^-18/3^2=-2,42x10^-19
c=3x10^8 m/s
h= 6,63x10^-34
hxf=E3-E2
kirendezzük f-et
f= E3-E2/h
f=4,5701x10+14
c/f=6,56x10^-7 ami 656nm
0