Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek részletesen leirja és elmegyarázza valaki

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy szokatlan műveletet definiálunk, adunk meg
x csillag y kiszámítását egy képlettel adták meg:

x csillag y eredményét úgy kapod meg, hogy (x-2(y-2) + 2
ez szavakban nem más, mint

az első számból vonjál ki kettőt
utána a másodikból is vonj ki kettőt
e fenti két eredményt szoroz össze
és a végén még növeld meg kettővel

legyen az első szám = 2
Második 2020

2-2 = 0
2020 - 2 = 2018

ezeket összeszorzod = nulla
még meg kell növelni kettővel
eredmény 2
0