Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
1) 3,45 tonna alma 91%-a első osztályú minőségű a többi másodosztályú. Hány tonna a másodosztályú alma?
2) Egy kisvárosban 4590-an élnek kertes házban. Ez a lakosság 34%-a. Hányan élnek ebben a városban? Hányan laknak nem kertes házban?
3) A céllövöldében 50 lövésből 35 találat volt. Hány százaléka a találatok száma a lövések számának?
4) Egy 8000 Ft-os áru árát 7200 Ft-ra csökkentették. Hány százalékos az árcsökkenés?

5.) 8% áremelés után a kabát 27864 Ft-ba kerül. Mennyibe került áremelés előtt?
6.) 4800 Ft-os pólót 10%-kal megemelik, majd 5%-kal csökkentik. Mennyibe kerül az árváltozások után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
91 % --> 3,45 t (elsőosztályú)
100% --> ? (összes)
9% -->? (másodosztályú)
_______________________________
345:91= 3,79 t (össz)
3,79 x 9/100= 0,3411 t (másodo.)

4590 --> 34%
x --> 100%
y--> 64 %
__________________

x= 45900:34 =13500
y= 13500 · 64:100= 8640

50 --> 100%
35 --> X
________________
X= 3500:50= 70%

..................................8000 --> 100%
(ennyivel csökk,) 800--> x
------------------------------------
10%

108% --> 27864
100% --> X
_______________________
2786400:108= 25800 Ft

4800 --> 100%
x --> 110%
-----------------
x= 5280

5280 --> 100% (mert már a 10%-kal emeltet emelki 5%-kal)
x --> 105%
----------------------
x=5544
0