Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen erővel vonzódok a Földhöz? HELP:((((

Főoldal » Középiskola » Fizika
588
Február másodikára kéne a feladat. Mivel matekból fel vagyok mentve, így segghülye vagyok a reál tantárgyakhoz, a diszkalkuliás agyam rendesen sorvad már az ilyenektől :c Valaki legyen olyan aranyos, hogy leírja nekem a feladatnak a kiszámítását!

Az én tömegem és a Föld tömegét már leírtam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help, fizikaházi, diszkalkulia
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia! Én most tanultam kb. 2 hete a szilárd testek nyomását.
A képlet: p=F/A (/az a törtvonal :D)
Vagyis: nyomás: Nyomóerő/Nyomott terület
Ha a nyomás nagyságát akarod megtudni akkor a Föld területét kell kideríteni és a fenti képlet szerint (p=F/A)kiszámítani:
F=670N (Mivel 1kg~10N)
A=Föld területeű
-------------------------
p=?

p=F/A=670N/?m2=?Pa

Remélem tudtam segíteni. Ha még kell valami segítség nyugodtan írj privátban ;)
0