Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7 SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
710
1. Melyik a több? relácójelekkel válaszolj!

a lítiumatom protonszáma ........... a lítiumatom elektronszáma
a szénatom protonszáma ........... a nitrogénatom protonszáma
az oxigénatom elektronszáma .......... a klóratom elektronszáma
a vasatom rendszáma ........... a vasatom elektronszáma

2.Melyik a nagyobb? relációjelekkel válaszolj!

az atommag pozitív töltése .......... az elektronburok negatív töltése
az atom térfogata ......... az atommag térfogata
az atommag tömege ........... az atom tömege
az atommag töltéseinek száma ......... az atom rendszáma
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
létszii
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
1. feladat
>
<
>
=

2. feladat
<
>
>
=
0

a lítiumatom protonszáma .....=...... a lítiumatom elektronszáma
a szénatom protonszáma ......<..... a nitrogénatom protonszáma
az oxigénatom elektronszáma ....<...... a klóratom elektronszáma
a vasatom rendszáma .....=...... a vasatom elektronszáma

2.Melyik a nagyobb? relációjelekkel válaszolj!

az atommag pozitív töltése .....=..... az elektronburok negatív töltése
az atom térfogata ....>..... az atommag térfogata
az atommag tömege .....<...... az atom tömege
az atommag töltéseinek száma ....=..... az atom rendszáma
1