Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekmatika 7.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Az alábbi képen lévő feladatokhoz kéne segítség. :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
A háromszög kerület képlete:
K=a+b+c
Az egyenlő szárú háromszögnek, két szára és egy alapja van tehát:
K=a+b+b
Az elsőnél:
20=5+b+b
20-5=15
15:2=7,5=b
7,5cm-ek a szárak.
Másodiknál:
18=a+8+8
18-(8+8)=18-16=2=a
2cm az alapja.
0

Az első:
K=20cm
a=5cm
A háromszög egyenlő szárú, tehát másik két oldala egyenlő: b=c
20-5=15 15:2=7,5cm
A szárai 7,5cm-esek.

A második:
Ugyanaz a logika.
K= 18cm
b=c
b=8cm
c=8cm
8+8=16 18-16=2cm
Az alapja 2cm.
0