Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, eléggé fontos lenne FIZIKA FELADAT

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
Egy emelőgép motorja 1 kW-os. Mennyi idő alatt lehet ezzel a géppel 132 kg tömegű terhet 4m magasba emelni, ha a folyamat hatásfoka 60%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, beadandó, szöveges, tömeg, képlet
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 132kg teher 4m magasra emeléséhez (ha nincs veszteség) W=m·g·h=5280J energia (munkavégzés)kell.
Ha a munkavégzés nem 100%-os, hanem 60, akkor 40%-al többet kell "dolgozni", tehát a motornak 5280·1,4=7392J munkát kell végezni
P=W/t⇒t=W/P=7,4s
(a motor képes 100%-os munkavégzésre, a feladat értelmében, ezért1kW=1000W-al számoltam)
( Unatkozó emberektől megköszönöm, ha a gondolatmenetemet ellenőrzik!)
0