Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok megoldásai

Főoldal » Középiskola » Matematika
867
Valaki tudna segíteni a geometriában elég sürgős lenne ...főleg a feladatok levezetése
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
melyik feladat a legfontosabb, vagy mindegyik fontos?
0

18) a=28, b=45, c=53 (pitagorasz tétel miatt)
m=? T=(a*b)/2=(c*m)/2=(28*45)/2=630/2=315 => m=11,88
Utána a befogótételt kell alkalmazni, ami a= c*y  vagy b= c*x 
Ebből ki fog jönni, hogy y=14,8, x=38,2
T=r*s=r*K/2 => r=5
0