Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
603
Ki kéne számolni :) és a számolást is le kéne irni. Köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Tetszőleges négyszög belső szögeinek összege 360°:

121°+92°+78°+64°=355°, ez nem lehet

55°+65°+107°+133°=360°, ez lehet.

A második feladatnál kellene tudni, hogy mi a kérdés.
1

Ki kell számolni a betta1-et a gamma 1-et stb, tehát mindet érted :D
0

a második feladatban:
δ=69⁰
Gondolom az α₁, β₁, γ₁, δ₁ a külső szögeket jelöli, így vond ki a 180⁰-α=α₁, β₁=180⁰-β, γ₁=180⁰-γ, δ₁=180⁰-δ
1