Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges példák

Főoldal » Általános iskola » Matematika
857
Sziasztok, valaki meg tudná mondani a válaszokat? :) A számolást kikövetkeztetem! Köszi :)


1.Gondoltam egy számot. A számhoz hozzáadtam 18-at, az összeget elosztottam 5-tel,a hányadosból kivontam 23-at és így 35-öt kaptam.
-Melyik számra gondoltam?

2.Kukutyin három iskolájába összesen 1480 gyerek jár. Az Arany Iskolának kétszer annyi tanulója van, mint az Ezüst Iskolának, legtöbben pedig a Bronz Iskolába járnak: 10-zel többen, mint a másik kettőbe összesen.
-Hány gyerek jár a három iskolába külön-külön?

3.Széchenyi István 15 évvel született korábban, mint Batthyány Lajos.1848-ban ketten együtt éppen 99 évesek voltak.
-Melyikük hány éves volt 1848-ban?

4.Ha ötször annyi lábam lenne, mint amennyi van, akkor még mindig 20-szal kevesebb lábam lenne, mint neked-mondta egy Soklábú Állat egy Még Több Lábúnak.
Ha viszont hétszer annyi lábad lenne, mint amennyi van, akkor 16-tal több lábad lenne, mint nekem-mondta a Még Több Lábú Állat a Soklábúnak.
-Melyik állatnak hány lába van?

5.Szörnyűdolgok történtek egy csirkenevelő telepen: a csirkék 20%-át elvitte a róka, a maradék ¾-e madárinfluenza áldozata lett. Összesen 120 csirke élte túl a megpróbáltatásokat.
-Hány csirke pusztult el madárinfluenzában?
-Hány csirke maradt a róka látogatása után?
-Hány csirkét vitt el a róka?
-Hány csirke volt a telepen eredetileg?



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, egyenlőtlenség, szöveges, dolgozat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

6
az elsőnek az összege 308.
1

1, 272
2, Arany: 490
Ezüst: 245
Bronz: 745
3, 42 és 57 évesek
4, 18 és 110 lábuk van
5, 360 db
480 db
120-at
600 db
1

Csatoltam képet.
0

5, 20% róka vitte el 120
80% 3/4 része= 60% madárinfluenza 120·3=360
20% megmaradt 120 db
120+360+120= 600
1

Már leírták, de hátha segít:
0

Mindenkinek nagyon köszönöm, készen vagyok :)
0