Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képet csatolom

Főoldal » Középiskola » Fizika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
4. feladat kész
0

egy elektron töltése: 1,6·10-19C
1000 millió elektron töltése: 1,6·10-13
I=Q/t=1,6·10-13/60=2,6·10-15A= 2,6femtoAmper
A valódi, fizikai áramirány az elektronok áramlásának iránya (a technikai ennek az ellentéte)⇒felfelé mutat
A táblázat adatai sorban: 20, 30, 60, 90, 120
Az ellenállás:
r=U/I=0,5V/0,01A=500Ω
0

Ábrázolása
a vízszintes tengelyre a fezsültség értékeit, a függőleges tengelyre az áramerősség értékeit (lehet milliamperben is )
A pontok az origóból induló félegyenest adnak
1