Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni a matek háziba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1735
1.
Egy háromszög oldalainak hossza:
a, 3 cm. 4cm. 5cm
b, 7,2 m. 410cm. 50dm
Számítsuk ki az egyes esetekben a háromszög középvonalai által meghatározott háromszög oldalainak hosszát!

2.
Egy trapéz párhuzamos oldalainak hossza:
a, 4cm és 8cm
b, 32mm és 0,62dm
Számítsuk ki az egyes esetekben a szárak felezőpontját összekötő szakasz hosszát!
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, A haromszog kozepvonala mindig fele a harmadik oldal hosszának. Ez egy szabàly, amit tudni kell a feladathoz.
Szóval az egyik középvonal 3+4=7 majd 7:2=3,5 cm, a masik 3+5=8 8:2=4cm es a harmadik 4+5=9 9:2=4,5 cm. Ez lesz a kozeovonal által meghatározott haromszog oldalainak hossza. Így kell a B reszt is csinalni.
2, itt meg csak össze kell adni a 2 számot osztani 2-vel és kész a szakasz hossza.
0