Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla felszíne és térfogata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
507
A szabályos négyoldalú gúla térfogata V, alaplapjának éle a. Számítsátok ki a gúla magasságát, ha:

a= 7 cm, V=163,3 cm3

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

9.9979591836735 cm
1

Az alapterülete a gúlának: 7²=49 cm²
A térfogatát úgy számoljuk ki hogy
V=(T×m)/3
163,3 cm³=(49×m)/3
m=10 cm a magassága
-1